Takamaka

Home / Portfolio / Takamaka

Mała destylarnia, małego narodu, który jest ciekawy świata i tego co poza jego horyzontem. Właściciel chcą obdarować świat tym, co mają na swojej wyspie najlepsze.

Takamaka to rum pochodzący z Seszeli, zespołu ponad 100 małych wysepek zlokalizowanych z dala od lądu. Swoje bogactwo kulturowe wyspa zawdzięcza lokalizacji na ważnym szlaku handlowym, dzięki czemu mieszkańcy mieli okazje na spotkanie z wieloma smakami. Spokój, równowaga, a jednocześnie duża różnorodność panująca na wyspach pozwoliła na stworzenie unikatowego rumu, by móc się nim dzielić i cementować przyjaźnie. Celem mieszkańców było uwolnienie i pokazanie światu ducha ich wyspy. Jego istotę chcieli przekazać tworząc rum, by móc szerzyć radość z niego płynącą nie tylko na wyspie, ale również na świecie. Robiony bez ścisłego związku z tradycją, ale wzbogacony o bogatą historię i wyjątkowe smaki wyspy.

Rumy dojrzewają w kombinacji beczki z amerykańskiego i francuskiego dębu. Destylacja odbywa się przy użyciu miedzianych alembików, następnie przepływa przez kolumny destylacyjne dla osiągnięcia ostatecznej czystości. Niekończący się letni klimat zapewnia idealne warunki tropikalnego starzenia dla rumów Takamaka.



Jeśli zainteresowała Cię nasza oferta lub potrzebujesz profesjonalnej porady

Skontaktuj się z nami